GUARDALUX
         
 
  Filosofie
  Producten
  Over Hötker
  Online bestellen
  Foto's + Video

Filosofie

Zoals in vele branches, vinden er ook in de zonweringbranche op diverse vlakken ontwikkelingen plaats. Deze ontwikkelingen hebben niet uitsluitend betrekking op technische en esthetische veranderingen. Maar ook op het gebied van montage en arbeidsomstandigheden verandert er steeds meer.
 
De ontwikkelingen op een rijtje:
 
De technische ontwikkelingen:
Iedere fabrikant van zonneschermen doet zijn best met zijn producten een technische voorsprong op te bouwen ten opzichte van de concurrent. Knikarmschermen worden daartoe voorzien van technische snufjes als uitrolbare volants, geavanceerde buismotoren, kieplagers, opwaaibeveiligingen, doekrolondersteunende schalen, afdichtingen enzovoort. Allemaal prima ontwikkelingen, met eigenlijk maar één nadeel: Gewicht.
 
Esthetische ontwikkelingen:
Was het in het verleden zo dat de consument slechts één belang hechtte aan een zonnescherm – het weren van zonnestralen - dan is dat tegenwoordig wel anders. De hedendaagse consument wil; een zonnescherm met een steeds grotere uitval, die geen tot weinig onderhoud nodig heeft, met een altijd schoon zonweringdoek en met mooie ronde en/of moderne vormen. En als de consument deze schermeigenschappen zelf nog niet had bedacht, dan zorgen de marketingafdelingen van de zonweringfabrikanten er wel voor dat de consument het gevoel krijgt dat hij/zij een scherm met al deze eigenschappen nodig heeft.
Het gevolg: schermen met compleet gesloten waterdichte stabiele zelfdragende (vaak dubbelwandige) cassettes. Prachtig allemaal, werkelijk waar! Maar wel weer een bijkomend nadeel: Gewicht.
 
Montage en arbeidsomstandigheden
Het lijkt ook in de zonweringbranche steeds actueler te worden; Arbeidsomstandigheden.
Was het vroeger zo dat zonweringmonteurs het stoer vonden om met een zwaar zonnescherm de ladder op te gaan, tegenwoordig worden ook zij er steeds vaker op geattendeerd dat ze maar één rug hebben en dat ze daar zuinig op moeten zijn. Er wordt steeds meer paal en perk gesteld aan de toelaatbare gewichten die een monteur mag tillen.
Daarnaast komt natuurlijk het feit dat werkgevers steeds vaker verantwoordelijk gesteld worden voor gezondheidsproblemen bij een werknemer, indien de problemen te wijten zijn aan slechte of minder goede arbeidsomstandigheden. Helemaal als vastgesteld kan worden dat het voor de werkgever goed mogelijk was geweest de slechte arbeidsomstandigheden te voorkomen.
 
Dit alles in ogenschouw genomen, bracht Hötker tot de volgende missie:
 
Biedt zonweringmonteurs een veilig hulpmiddel, waardoor het monteren van de hedendaagse zware knikarmzonneschermen zo min mogelijk belasting van hun rug en gezondheid vormt en bescherm daarbij tevens zonweringwerkgevers zoveel mogelijk tegen eventuele toekomstige claims ten gevolge van beroepsmatige rugbelasting van hun werknemers.